Apple heeft een groot deel van 2011 doorgebracht met patenten oorlog tegen Samsung en andere bedrijven. Maar heef een website vergeten die de Cupertino bedrijf miljoenen euro’s heeft gekost.

AppTrackr is niet direct een distributeur van illegale apps maar het indexeert alle .iPA bestanden op het internet. De apps zijn voornamelijk op file sharing website’s te vinden zoals Filedude, Fileape en Mediafire. AppTrackr indexeert de apps zodat gebruikers het zelf kunnen downloaden via Installous. Een hulpprogramma AppSync maakt het mogelijk deze cracked apps te synchroniseren via iTunes.

via AppTrackr:

When far-too-many applications on the App Store are complete and utter shit, consumer money is wasted on applications that are promptly deleted by the enraged, ripped-off customer. Although it is not our place to decide, we believe that money should only be directed to developers who show an interest in creating innovative, fun and imaginative applications that are worth the price we pay.

Apple heeft de website van AppTrackr bestudeerd om een aanklacht in te dienen. AppTrackr heeft direct zijn servers verplaats op het auteursrechten te ontwijken.

Over the last several months, Apple has been scraping apptrackr for links and sending huge takedown notices for a ton of content. We’ve been working to keep apptrackr up-to-date, but the only (effective) way to prevent automated takedowns was to add a CAPTCHA to outbound links. In addition, we finished moving our servers to several different countries earlier this week. This has raised our costs far beyond what we can afford with declining donations, meaning that we will have to place an advertisement on that CAPTCHA page …

 • Niek

  Wanneer gaan de servers weer online?

  • iPhonemania

   Ik zal het echt niet weten.

 • Orhan

  Ik snap niet dat mensen jailbreaken voor gratis apps, ze kunnen bijna niks. De Cydia tweaks zijn wel vet daarin tegen maar zelf installeer ik geen installous

  • Emine

   Geachte Orhan,

   U hebt het fout, je kunt vet veel dingen doen met de jailbraik.
   Ik heb zelf ook de TomTom Europe geinstalleerd via de Cydia.
   Het is ook ind gratis.

 • anthony68

  installous 4 werkte perfect na een aantal download krijg ik opeens api error recource not found! mop mijn 3gs oplossingen? Heb al gebruikersnaam en wachtwoord gegeven apptrackr?