Vorig jaar kwam Microsoft met de populaire Kinect gadget. Kinect werd zo populair dat het maar liefst 8 miljoen keer over de toonbank is gegaan binnen 60 dagen. Hierdoor kwam Kinect in het Guinness Book of Records met snelst verkopende elektronische consumentenapparaat ooit.

Deze titel zou afgepakt kunnen worden door Apple beweert TUAW, een blog geweid aan Apple producten. Volgens de verkoopcijfers van Apple zijn er 37 miljoen iPhone’s in het vierde kwartaal van 2011 verkocht. Dit betekent dat Apple de 8 miljoen Kinect die in 60 dagen zijn verkocht voorbij zijn geschoten.

Er is op dit moment nog geen precieze cijfers over de verkoop van de iPhone 4S. Het is wel bekend dat er in het vierde kwartaal van 2011 zo’n 37 miljoen iPhone’s over de toonbank zijn gegaan, waarvan 4 miljoen exemplaren van de iPhone 4S in het eerste weekend werd verkocht.

De kans is groot dat Apple de 8 miljoen iPhone 4S exemplaren binnen de eerste 60 dagen heeft verkocht voorbij is gestreefd, aangezien er 37 miljoen iPhone’s zijn verkocht en 89 procent een iPhone 4S is volgens Apple.

Waarschijnlijk zal het nog wel even kunnen duren totdat een nieuwe Guinness Book of World Records een mogelijke mijlpaal van Apple zal registreren. De nieuwste editie is nog maar in september 2011 verschenen.

via TUAW