Het jaar 2011 is al weer voorbij en bedrijven beginnen de laatste kwartaal cijfers te tonen. Apple heeft onlangs ook zijn verkoop cijfers van het vierde kwartaal bekend gemaakt, en hierin zen we nogmaals een record verkoop van de iPhone en iPad.

In de laatste drie maanden van 20122 heeft Apple meer dan 37 miljoen iPhone’s en 15 miljoen iPad’s verkocht. De record verkoop van de iPhone’s is te danken aan de nieuwe iPhone 4S die in het laatste kwartaal van 2011 op de markt is verschenen.

In het zelfde kwartaal van 2010 had Apple nog 16 miljoen iPhone’s verkocht, in 2011 zag Apple een stijging van maar liefst 133 procent. iPad begint ook steeds meer populariteit te winnen, in het laatste kwartaal van 2010 waren er nog maar 7,33 miljoen iPad’s verkocht, en in het laatste kwartaal zien we ook een recordverkoop van de iPad met maar liefst 15,3 miljoen exemplaren verkocht.

Niet alleen de iPhone’s en iPad’s doen het goed bij Apple maar de laptops verkopen zijn ook met 26% omhoog gegaan. In het laatste kwartaal van 2011 waren er 3,7 miljoen exemplaren verkocht, tegen 1,5 miljoen laptops in het laatste kwartaal van 2010.

Alleen de iPod’s doen het minder, Apple zag een daling van 25 procent in de verkoop cijfers van de iPod serie, dat iets meer dan 15 miljoen exemplaren heeft verkocht in het laatste kwartaal van 2011.

De totale omzet kwam in het laatste kwartaal op 46 miljard dollar en boekte de fabrikant een winst van 13 miljard dollar.

 • Bert

  Apple producten zijn echt een hype geworden iedereen loopt er mee tegenwoordig. Vandaar een omzet van 46 miljard en 13 miljard winst.

 • Wesley

  Money machine beter gezegt 😉

 • Apple

  Geldwolven zijn ze ja!

  • Martijn

   Wie is dat nou niet? Iedereen wil geld verdienen of niet 😛