We hadden lang gewacht op een Untethered Jailbreak voor de iOS 5.0.1, met de hulp van de iPhone Dev Team en Chronic Dev Team heeft Pod2G zijn jailbreak in de laatste week van december vrijgegeven voor het grote publiek.

Chronic Dev Team kwam met Corona 5.0.1 Untether, een Cydia pakket waarbij gebruikers van een Tethered Jailbreak na het installeren hiervan een Untethered Jailbreak konden krijgen. iPhone Dev Team had de Corona iOS 5.0.1 Untether in de nieuwe Redsn0w 0.9.10b3 toegepast.

Vele jailbreakers ondervonden problemen met de Corona Jailbreak, waarbij enkele jailbreak apps gingen crashen. Het meest voorkomende probleem was de iBooks crash, na het jailbreaken konden iBooks liefhebbers niet meer gebruik maken van hun boeken.

Nu hebben we goed nieuws voor de gene die graag weer de iBooks app wil gebruiken, Pod2G heeft zojuist aangekondigd dat @xvolks de kernel heeft gepatched in de Corona Jailbreak om de iBooks goed te laten werken.

xvolks worked to include @comex sandbox patches into the Corona GIT.

Expect an update soon in Cydia that’ll fix iBooks and other softwares having sandbox issues.

Deze patch betekent dat de xBooks tweak niet meer nodig is om de iBooks app te laten werken. Zodra de Corona Jailbreak update in Cydia verkrijgbaar is zullen wij het u laten weten hierop iPhonemania.

via Pod2G’s blog