De populaire Megaupload file sharing website is stilgelegd door de FBI in de VS. De oprichters van de website en andere medeplichtige personen zijn opgepakt wegens schending van auteursrechten. Megaupload was de grootste file sharing website ter wereld.

Volgens The New York Times heeft de copyright houders door Megaupload meer dan 500 miljoen dollar aan inkomsten misgelopen. Megaupload was een bepaald tijd ook de 13e meest populaire website op het internet. Offline halen van Megaupload komt een dag na de SOPA en PIPA anti piraterij wetgeving die gister werd besproken door het Congres.

Volgens de Amerikaanse ministerie van justitie en de FBI heeft de illegale praktijken van Megaupload zo’n 175 miljoen dollar opgeleverd aan inkomsten. De website oprichters en mede verdachte’s kunnen forse gevangenis straffen krijgen zoals: maximaal 20 jaar voor samenzwering to afpersing, 5 jaar voor schending van het autersrecht en 20 jaar voor het witwassen van geld

via The Verge