Foxconn is een belangrijke onderdelen leverancier van Apple. Foxconn is nu bezig te onderhandelen met de Braziliaanse overheid om iPad”s te produceren het het Zuid-Amerikaanse land.

Als Foxconn en de Braziliaanse overheid met elkaar overeenkomen over een fabriek in Brazilië, is dit een grote stap voor Apple zowel de Apple fans in Zuid-Amerika. De import belastingen in Zuid-Amerika kunnen soms wel dubbel zoveel kosten als de normaal prijs van de populaire tablet.

“Brazil’s Inter-Ministerial Decree 34, which allows for a reduction or exemption from taxes for certain tablet computers, was signed on Monday and published in the country’s “Official Gazette” on Wednesday, clearing the way for Chinese manufacturer Foxconn to begin production of Apple’s iPad.

Specifically, the decree states that companies investing in the research and development of keyboardless touchscreen tablets weighing less than 750 grams qualify for IPI (Excise Tax), PIS (Social Contribution Tax) and COFINS (Federal Contribution Tax) incentives. Also included under the decree are accessories, cables, power supplies and manuals associated with tablet computers.”

Afgelopen juli werd er verwacht dat de Braziliaanse Foxconn fabriek zou beginnen met het produceren van iPad’s. Dit datum werd echter doorgeschoven naar november. Maar nu de fabrikant de nodige fiscale voordelen heeft zal het niet lang meer duren om “Assembled in Brazil” op de achterkant van de iPad’s te zien.

via AppleInsider