DigiTimes beweert op basis van hun bronnen bij de leveranciers van Apple, dat er maar liefst drie nieuwe modellen van de populaire iPad gaan komen met de lanceren van de derde generatie iPad.

DigiTimes beweert dat Apple een instap model van de iPad 2 met Wifi gaat aanbieden voor 299 dollar, gevolgd door een nieuwe iPad 3 die aangedreven wordt door de nieuwe A6 processor van Apple. Deze nieuwe iPad 3 model zal dezelfde resolutie (1024×768) als de iPad 2 hebben en zou 399 dollar moeten kosten. Tenslotte is er nog een high-end iPad 3 model die ook beschikt over de nieuwe A6 processor van Apple, verder is die wel uitgerust met een Retina display. Deze zou beschikbaar zijn voor 499 dollar.

Sources from Apple’s supply chain have claimed that there will be two versions of the new iPad, one targeting the high-end segment and the other the mid-range. Digitimes Research believe the two new iPad models will both be equipped the A6 processor with high-end model coming with a high resolution panel (2048×1536) and the mid-tier model featuring the same grade of panel as iPad 2 (1024×768).

With the existing iPad 2, the Apple tablet series may cover all price segments – from entry-level to high-end. Apple’s pricing strategy for its iPad series is crucial to the tablet market. It remains to be seen at what price level Apple will set its entry-level iPad. For Wi-Fi only models, US$299, US$349 or US$399 may all be possible.

Mocht het zo zijn dat Apple een instap model iPad 2 voor 299 dollar gaat verkopen zal dit wel geweldig nieuws zijn, nu vooral door dat de concurrentie van Kindle Fire tablets aanbied voor 199 dollar.

Toch denken we dat een iPad 3 met een Retina display vanaf 499 dollar meer geloofwaardiger is. We zullen moeten afwachten in hoeverre dit gerucht van DigiTimes waar is.

Wat denk je zelf?

via DigiTimes

 • Helen

  Ze maken misbruik van de euro, als het in Amerika 299 dollar kost, kost het hier 299 euro :s

  Ik heb gister een PlayBook voor 199,99 euro gekocht. Lekker cheap 😛

  • Edward

   Dat doet niet alleen Apple hoort, doen al die buitenlandse bedrijven. o.a. jou nieuwe PlayBook kost 199,99 dollar in de VS.

  • oeioeioei

   Vergeet niet dat het in de VS exclusief sales tax is…