Sinds dat ik mijn iPhone 4S hebt jailbreakt op iOS 5.0.1 met behulp van Absinthe zie ik dat mijn iPhone 4S zich beetje vreemd gedraagt. Soms zie ik witte pictogrammen en soms zelfs transparant app iconen.

Meestal zie ik dit bij de standaard applicaties van Apple zoals de telefoon app, agenda app, kalende app etc etc. Heel af en toe gebeurt dit ook bij de SBSettings app en Winterboard app.

Ik weet niet zeker wat de oorzaak van dit is, is het misschien de Absinthe jailbreak? of een Cydia pakket geïnstalleerd hebt dat dit witte iconen problemen veroorzaakt? Maar dit witte iconen gedoe irriteerde mij wel een beetje, dus ben ik in Cydia naar een oplossing gaan zoeken.

Na wat zoek werk ben ik bij iWipe Cache tweak gekomen, het is een eenvoudig app die je iPhone cache vernieuwd. Volgens de iWipe Cache app beschrijving kunt u:

Clear your SpringBoard Cache to ensure all images from any theme will work with WinterBoard. Due to Winterboard being very out of date, It does not clear springboard cache. This app will clear your cache, allowing new masks and overlays to be applied to Icons.

Zoals u in de beschrijving kunt lezen is iWipe Cache blijkbaar ontwikkeld om WinterBoard problemen te verhelpen. Ik heb mijn WinterBoard gewist om te testen of WinterBoard de boosdoener was, maar helaas was de witte iconen nog steeds niet verdwenen.

iWipe Cache verhelpt tijdelijk de witte iconen bug, na een eenvoudige respring met iWipe Cache op je iPhone lijkt de witte iconen verdwenen te zijn. Het is een makkelijk app vandaar dat ik deze aanraad om de irritaties tijdelijk uit de weg te ruimen.

 • Damian

  Dankje, komt het dan wel weer is terug die witte iconen, dat is heel irritant

  • Komt wel eens af en toe terug, maar gewoon het zelfde handeling met iWipe uitvoeren 😉

 • Tim

  Ik heb dit probleem nu ook. Na jailbreak ipad 3 . Maar in de app store staat geen iwipe in

  • Tim

   Edit heb het al gevonden super bedankt

 • Stefan

  Gewoon je tel rebooten via sbsettings

 • Alex

  Home knop en aan/uit knop tegelijk inhouden ook nadat “zet uit” voorbij komt.
  Totdat het appeltje verschijnt. Als de iPhone opnieuw opgestart is zijn de iconen weer terug.