Release van de Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1 voor de iPhone 4/3GS, iPod Touch 4G/3G en iPad 1 is niet zo soepel verlopen als de voorgaande Jailbreaks wat we gewend zijn. Maar we hebben gelukkig de dev team’s die steeds een update uitbrengen om de bugs te fixen.

Als u eigenaar ben van een oudere generatie apparaat en u heeft iOS 5.0.1 gejailbreakt zult u enkele kleine problemen hebben ondervonden met specifieke applicaties die crashen. Deze probleem lijkt te gebeuren door de iBooks applicatie die door Apple als bescherming gebruikt wordt om de jailbreak tegen te gaan.

Enkele dagen geleden brachten we u het nieuws dat de Dev Team’s een update zouden brengen om de iBooks probleem uit de weg te helpen, nou dit is dan zo ver. Corona 5.0.1 Untether is nu geupdate naar versie 1,0-5 en de populaire jailbreak tool Redsn0w 0.9.10b4 is ook vrijgegeven om de iBooks crash te verhelpen.

Als u via Redsn0w uw toestel heeft gejailbreakt kunt u Redsn0w 0.9.10b4 downloaden en het opnieuw jailbreaken, deze dient u wel het vinkje hij Install Cydia uit te zetten. Volledige stappenplan kunt u hier volgen.

Als u uw toestel via de Cydia pakket Corona 5.0.1 Untethered heeft gejailbreakt op iOS 5.0.1, dient u naar Cydia te gaan en deze te updaten.

  • Rein

    Ik heb deze metode geprobeert maar het werkt niet op mijn Ipad 1,na de jailbreak Ibooks opgestart maar het sluit meteen weer af.

    Rein