De twee grootste mobiele besturingssystemen iOS en Android gaan kop aan kop. Maar hoe veilig zijn deze twee besturingssystemen eigenlijk? Dit is een onderwerp dat van groot belang is in deze tijd, wanneer wij allen consumeren en en onze gevoelige gegevens verwerken moet we ons wel veilig voelen.

Sinds de lancering van de originele iPhone in 2007 heeft Apple meer dan 250 miljoen iOS apparaten verkocht. Aan de andere kant zit het Android besturingssysteem van Google die geleverd wordt aan tientallen smartphone fabrieken. CEO Larry Page heeft aangekondigd dat zij iets meer dan 190 miljoen Android apparaten hebben geactiveerd tot heden sinds het lanceren ervan.

Een vergelijking tussen deze twee mobiele besturingssystemen zal niet echt eerlijk zijn vind ik persoonlijk. Ten eerste door dat de iOS besturingssysteem van Apple 16 maanden eerder op de markt verscheen dan Google’s Android besturingssysteem, en het tweede geval is dat de iOS op een enkel apparaten te verkrijgen is, terwijl de concurrent Android op letterlijk honderden verschillende gadget’s gebruikt wordt. Dus ik denk dat het eerlijk is om te zeggen dat de iOS wereldwijd  nog steeds dominant is, althans voor nu.

Laten we nu verder kijken naar de zeer interessante infographic die beveiliging onderzoeksbureau Veracode heeft gemaakt.