Sinds 26 Juli 2010 is het jailbreaken van je iPhone, iPod Touch of iPad legaal verklaart door de Amerikaanse overheid. Deze verklaring opende veel deuren voor jailbreakers.

Afgelopen twee jaar hebben we volop kunnen genieten van de jailbreaks op onze apparaten. We hebben pas een Untethered Jailbreak voor de iPhone 4S en iPad 2 gezien van de Jailbreak Dream Team. Maar volgens de EFF (Electronic Frontier Foundation) kunnen we deze vrijheid van jailbreaken dit jaar nog kunnen verliezen als we niet ingrijpen.

via EFF:

“Smartphones, tablets, and video game consoles are powerful computers with lots of untapped potential. Yet many of these devices are set up to run only software that’s been approved by the manufacturer. Modifying a device to run independent software – known as jailbreaking – is important to programmers, enthusiasts, and users. But jailbreaking creates legal uncertainty. Some device manufacturers claim that jailbreaking violates Section 1201 of the Digital Millennium Copyright Act (DMCA), which carries stiff penalties.”

De Copyright Office had in het jaar 2010 een wet aangemaakt dat jailbreaken legaal zou zijn, deze wet vervalt dit jaar. De EFF is bezig om de Copyright Office te overtuigen om deze wet te verlengen. Als EFF de Copyright Office niet kan overtuigen dan is jailbreaken van uw apparaat voortaan illegaal!

EFF heeft dus onze steun nodig, en heeft uw stem nodig om ze bij te staan. Via deze link kunt u met argumenten komen die volgens u tot een verlenging kan leiden.

  • iWonder

    Lijkt mij Inziens niet geldig voor NL of zie ik dit verkeerd

  • iPhonemania

    Geldt voor de hele wereld, helaas