Afgelopen vrijdag was de Untethered Jailbreak voor de nieuwste iOS 5.0.1 op iPhone 4S en iPad 2 vrijgegeven. Op deze jailbreak hebben we zo’n drie maanden voor moeten wachten.

Iedere jailbreaker zal nu wel haar/zijn iPhone 4S en iPad 2 gejailbreakt hebben met de nieuwste jailbreak tool Absinthe. Mocht u dit niet hebben gedaan kunt u onze handleiding volgen hoe u uw iPhone 4S en iPad 2 kunt jailbreaken.

Nu hebben we onze iPhone 4S en iPad 2 gejailbreakt maar welke Cydia Tweaks en apps zijn er allemaal te vinden, zoals de App Store bevat Cydia ook ongelofelijk veel apps en tweaks.

We hebben een enkele vette tweaks voor u op een rijtje gezet, mocht u er zelf weten die niet in de onderstaande lijstje staat maar ook wel handig is, kunt u in de reactie gedeelte onder deze artikel plaatsen.

3G Unrestrictor for iOS 5

Zoals we weten beperkt Apple ons met het downloaden van bestanden boven 20MB op 3G internet. Apps boven de 20MB dient normaal echter via WiFi te gebeuren, zelfs FaceTime bellen alleen via WiFi. Met de 3G Unrestrictor for iOS 5 is dit beperking verleden tijd! Met deze jailbreak tweak kunt u FaceTime bellen en apps boven de 20MB downloaden, wel raad ik u aan om niet te veel te downloaden, door dat je anders heel snel over je databundel heen bent.

BiteSMS 6.0

Deze jailbreak tweak maakt het mogelijk vanaf elke applicatie een SMS bericht te versturen dat QuickCompose ondersteunt. U kunt in BiteSMS 6.0 ook berichten aanmaken en laten versturen op een tijdstip naar wens. Deze jailbreak tweak is volledig geïntegreerd in uw berichtencentrum, beter bekend als NotificationCenter.

Zephyr

Met deze geweldige jailbreak tweak kunt u tussen verschillende applicaties bladeren zoals de multitasking gebaren van de iPad. Verder hoeft u ook niet meer dubbel te klikken op uw Home knop op de openstaande applicaties te zien, u hoeft alleen de onderzijde van uw display naar boven te schuiven.

ProTube

We zijn het nu wel een beetje gewend van YouTube dat reclames van maximaal 30 seconden weergeeft voor dat uw muziek clip etc opent. ProTube blokkeert deze irritante advertentie, en biedt de mogelijkheid om elke YouTube video, muziek etc te rippen en op te slaan op uw hardeschijf.

Springtomize 2

Deze jailbreak tweak kan zoveel dat we het niet op kunnen noemen, je kan echt alles nogmaals echt alles mee zoals Animaties, Capabilities, Dock, LockScreen, Icons, Folders, App Switcher, Time Machine, Status Bar, Pages, Theming, Notification Center en veel meer. Al deze dingen kan je aanpassen en uitzetten. Springtomize 2 is een van de beste jailbreak tweaks die we ooit hebben gezien.

SBSettings

Een van de populairste jailbreak tweaks is de SBSettings, met een schuifbeweging kunt u de controle over de uw 3G, Airplane, Bluetooth, Helderheid, Data, Locatie, Processen en Wi-Fi. Deze dingen kunt u allen uitzetten en aanzetten zonder dat u naar de instellingen hoeft te gaan om dit allemaal aan en uit te zetten.