Imagination heeft tijdens de CES gadgetbeurs zijn PowerVR 6 serie aangekondigd. De gpu’s vormen de opvolgers van gpu’s als de SGX543, deze zijn te vinden in de nieuwe iPhone 4S, iPad 2 en in de nieuwe handheld van Sony de PlayStation Vita.

De grafische prestaties zouden twintigmaal zo hoog zijn dank zij de nieuwe Rogue-architectuur, waarop ze zijn gebaseerd. De PowerVR-gpu’s kunnen onder meer OpenGL ES ‘Halti’, OpenGL 3.x/4.x, OpenCL 1.x en DirectX10 en binnenkort ook DirectX11 ondersteunen. De gpu’s komen in twee varianten: de dualcore G6200 en de quadcore G6400.

Op het moment nemen de fabrikanten Renesas, MediaTek, ST-Ericsson en Texas Instruments licenties af en zijn hiernaast nog twee andere onbekende fabrikanten. Doordat Apple aandeelhouder is van Imagination is de verwachting dat de fabrikant ook een licentie zal nemen. Verwachting is dat de gpu’s in de nieuwe iPhone en de verwachte iPad 3 gebruikt zal worden.

via AppleInside

  • mark

    Goed voor de concurrentie, Samsung heeft steeds snellere gpu’s in haar producten gestpot (galaxy s galaxy sII etc.) dan apple.

    Ben benieuwd of samsung er dit keer weer overheen zal gaan.