De dingen worden gewoon erger en erger voor Android gebruikers. Als Android gebruiker zal je vast wel zorgen maken over de beveiliging van je toestel. Met zo’n open systeem als de Android kan je helaas niks anders verwachten.

Symantec beweert dat 13 applicaties van drie ontwikkelaars gegevens aan het verzamelen is en taken uitvoeren zonder de gebruikers ervan afweten. Symantec vertelt aan ComputerWorld dat de betreffende apps nu al zo’n maand beschikbaar zijn in de Android Market.

Meer verontrustend is het feit dat Symantec gelooft dat tot zo’n vijf miljoen apparaten deze apps hebben geïnstalleerd, deze apparaten hebben nu een kwaadaardige stukjes code en nagesynchroniseerde Android.Counterclank‘s. Als de cijfers van Symantec kloppen is dit de grootste security risico van Android tot heden.

De apps die de malware bevatten zijn uitgegeven door drie ontwikkelaars: iApps7, Ogre Games en redmicapps. Volgens Symantec zijn deze drie ontwikkelaars alleen om malware te distribueren naar nietsvermoedende Android gebruikers.

De 13 apps die deze malware bevatten zijn:

 • Counter Elite Force
 • Counter Strike Ground Force
 • CounterStrike Hit Enemy
 • Heart Live Wallpaper
 • Hit Counter Terrorist
 • Stripper Touch girl
 • Balloon Game
 • Deal & Be Millionaire
 • Wild Man
 • Pretty women lingerie puzzle
 • Sexy Girls Photo Game
 • Sexy Girls Puzzle
 • Sexy Women Puzzle
Een gebruiker van “Deal & Be Millionaire” lijkt te hebben gemerkt dat er iets niet klopt, hij schreef een review over de Android Market wat suggereert in vreemde gebeurtenissen.

“The game is decent … but every time you run this game, a ‘search icon gets added randomly to one of your screens,” said one user on Jan. 16 after downloading “Deal & Be Millionaire,” one of the 13. “I keep deleting the icon, but it always reappears. If you tap the icon you get a page that looks suspiciously like the Google search page.”

We zullen moeten afwachten of Google actie onderneemt op de malware applicaties en de ontwikkelaars te verwijderen uit de Android Market. Google heeft dit eerder gedaan in het verleden, en wanneer een bedrijf als Symantec begint te wijzen met vingers zou wel gek zijn van Google om geen gehoor te geven.

Als je een van deze applicaties hebt geïnstalleerd raden we u aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen.

via Gizmodo

 • Jason

  Gelukkig beschik ik over een iPhone 😀

  • Robert

   Gelukkige iPhone 4S gebruikers, doe niet mee aan plastic fantastic phone’s :p