Vorig week kondigde Apple de recordresultaten van de afgelopen vierde kwartaal van 2011, er zijn meer iPhone’s en iPad’s verkocht in de afgelopen drie maanden dan ooit. Door de iPhone verkopen in volume maakt van Apple de nummer 1 smartphone fabrikant ter wereld.

Blijkbaar heeft de tablet verkopen een soort vergelijkbaar effect op de verkopen. Volgens een rapport van The New York Times staat Apple nu ook op nummer 1 in de computer industrie.

NYT citeert een rapport van Canalys onderzoeksbureau:

“The 15 million iPads and five million Macintoshes that Apple sold during the period accounted for 17 percent of the approximately 120 million PCs shipped during the fourth quarter, Canalys said. The firm said tablets — Canalys calls them “pads” — accounted for 22 percent of total PC shipments during the fourth quarter, with Amazon’s Kindle Fire and Barnes & Noble’s Nook included.”

Dit alles is gebaseerd op de overtuiging dat tabletten behoren tot de PC categorie, vele denken dat alleen desktip computers en laptops omgeschreven kunnen worden als personal computers maar de term omschrijft hardware.

Zoals MG Siegler van TechCrunch het beschrijft: PC os een manier waarop mensen gebruik maken van interactie met computers en niet hoe het eruit ziet. De overgang van desktops naar laptops is vergelijkbaar net als de overgang van laptops naar tablets.

Als u gelooft dat iPad’s een vorm van een computer zijn, dan is Apple nu de grootste fabrikant in smartphone’s en computers in de wereld.