Het is dan bijna weer zover voor de iPad liefhebbers. Als u van plan was om een iPad 3 aan te schaffen, verplaats dan al uw afspraken op woensdag 7 maart. Apple is van plan om een keynote evenement te houden op 7 maart voor de langverwachte iPad 3.

Meerdere betrouwbare bronnen beweren dat Apple op woensdag 7 maart een keynote evenement gaat houden om de opvolger van de huidige iPad 2 te onthullen. Afgelopen maanden zijn er veel geruchten rond geweest over de specificaties van de nieuwe iPad 3. Echter wijzen alle tekens dat de iPad 3 een 2048×1536 Retina display zal hebben, samen met een quad-core A6 Apple chipset en eventueel een 4G LTE internet verbinding.

Apple heeft officieel nog niks aangekondigd, daarom is het moeilijk om een exacte datum van de keynote te vastspijkeren. Maar 7 maart lijkt mooi te passen in de rapporten van AllThingsD, die onlangs voorspelde dat de gebeurtenis in de eerste week van maart op een woensdag zou plaats vinden.

De internationale dekking voor 4G LTE netwerken is zeer beperkt, experts voorspellen dat sommige landen niet eens voor 12 maanden de 4G LTE netwerken beschikbaar kunnen maken. Dit is een grote struikelblok voor de plannen van Apple en voor de iPad 3. Er is wel een mogelijkheid dat Apple een speciale uitvoering kan uitbrengen voor netwerken die 4G LTE internet verbinding ondersteunen zoals de Amerikaanse Verizon provider.

De nieuwe iPad 3 beschikt over een 8 megapixel camera en een HD camera aan de voorzijde voor FaceTime videogesprekken. Er is een grote kans dat de iPad 3 ook iets dikken zal zijn dan de huidige model, dit zal iets te maken hebben met hoogwaardige camera en de beoogde Retina beeldscherm.

via iMore

  • Clarence

    Als de iPad 3 deze specs heeft zal die de bomb zijn

  • Jason

    Spannend de nieuwe iPad 3, ik heb een iPad 2 ga het moeten overslaan helaas.