Begin februari hadden we het nog over Proview Technology dat zo’n 1,5 miljard dollar van Apple wou voor het gebruiken van het handelsmerk iPad. Echter heeft een rechtbank in Shanghai het verzoek van een verkoopverbod op de iPad’s afgewezen.

Volgens de Shanghai Pudong New Area People’s Court heeft de rechtbank in Guangdong nog geen beslissing gegeven over welke partij het iPad handelsmerk bezit. Uitgaand van die beslissing is er onvoldoende bewijs voor schending van het iPad handelsmerk. Hierdoor heeft de rechtbank in Shanghai besloten om het verzoek van Proview Technology om een tijdelijk verkoopverbod te leggen op de iPad’s van Appel afgewezen.

Apple zegt het iPad handelsmerk in 2009 te hebben gekocht van Proview Taipei, maar volgens de Chinese tak van Proview was dit niet bedoelt voor China. Dit blijft nog een raadsel voor ons allemaal. In de onderstaande afbeelding ziet u de iPad van Proview Technology.

via Reuters