We hebben in het verleden een enkele malen over alternatieven van de populaire Siri Assistent gehad. True Knowledge makers van Evi, een alternatief voor de Siri Assistent zal binnenkort verwijderd worden uit de App Store.

Apple medewerker Richard Chipman belde de Evi makers op om dit slecht nieuws door te geven. De functionaliteit van Evi zou erg vergelijkbaar zijn met Apple’s Siri. Het gaat daarbij om punt 8.3 in de ontwikkelaarsvoorwaarden: “Apps die op verwarrende wijze vergelijkbaar zijn met een bestaand Apple-product […] zullen worden verwijderd”

Evi zowel Siri maken gebruik van het zelfde Nuance spraakherkenning, maar Evi gaat op bepaalde punten slimmer met de informatie om, dankzij een eigen engine. Evi doet ook niet alle dingen wat Siri kan. Evi kan bijvoorbeeld geen afpraken of herinneringen maken. Het grote voordeel van Evi is dat je geen iPhone 4S voor nodig hebt.

Als je benieuwt bent naar Evi dien je snel te handelen want Apple kan elk moment Evi verwijderen uit de App Store.

Download Evi Spraakassistent