De Franse afdeling van Amazon lijkt de volgende serie van de populaire shooter spel Call of Duty: Black Ops 2 te hebben verklapt. Een Franse game website meldt dat Amazon voor het weekend melding maakte van het bestaan van Call of Duty: Black Ops 2.

De Franse Gameblog.fr meldde dat Amazon de Call of Duty: Black Ops 3 had opgenomen in zijn catalogus. De webwinkel heeft de productpagina’s inmiddels al aangepast en verwijderd, maar Gameblog.fr heeft nog enkele screenshots geplaatst in zijn nieuwsbericht waarop Black Ops 2 nog te zien is.Ook zijn enkele logo’s te zien die van Black Ops 2 moeten zijn, maar aangezien in de logo’s dezelfde achtergrond te zien is als bij Call of Duty: Black Ops, lijkt het niet te gaan om officiële logo’s van Black Ops 2.

Gameblog.fr schreef ter bevestiging contact te hebben opgenomen met Activision Frankrijk, waarna de uitgever de schrijver van het bericht zou hebben gevraagd om het stuk offline te halen. Toen Gameblog hier niet mee akkoord ging, zou Activision alle samenwerking met de website hebben beëindigd. Zo zou Gameblog.fr niet meer welkom zijn op een komend Transforms: The Fall of Cybertron-persevenement en Activision zou geen testversies meer naar de website sturen. Volgens Gameblog hebben diverse andere Franstalige media wel gehoor gegeven aan de oproep van Activision.

Mochten de beweringen van Gameblog.fr kloppen, dan kan de reactie van Activision op de vraag om bevestiging van Gameblog.fr op zijn minst vreemd genoemd worden. De Amerikaanse uitgever verschuilt zich doorgaans achter de standaardverklaring: “Wij geven geen commentaar op geruchten.” Tweakers.net heeft Activison om uitleg gevraagd en wacht nog op een officiële verklaring van de uitgever.

Hoewel niet uitgesloten kan worden dat het beeldmateriaal van Gameblog.fr het werk is van een photoshopper, zou een opvolger voor Call of Duty: Black Ops passen in het schema dat Activision al enkele jaren aanhoudt met de Call of Duty-franchise. Ontwikkelstudio’s Treyarch en Infinity Ward wisselen elkaar af met Call of Duty-games, en aangezien Infinity Ward in november Modern Warfare 3 op de markt bracht, zou het in 2012 de beurt zijn aan Treyarch. Black Ops was in september  met meer dan 23 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd de best verkopende Call of Duty-game ooit voor Xbox 360 en PlayStation 3. Een opvolger zou om die reden niet onlogisch zijn.

Joystiq meldt na contact met Activision dat het gaat om een misverstand. Volgens een medewerker van Activision zet de uitgever geen journalisten op een zwarte lijst. De uitgever zou inmiddels werken aan een oplossing. Joystiq bevestigt de plaatsing van Black Ops 2 door Amazon, en verwijst ook naar het cv van een medewerker van ontwikkelstudio Treyarch, die Black Ops 2 had vermeld als huidig project. Zijn cv is inmiddels aangepast en Black Ops 2 is verwijderd.

via Tweakers