Mac Rumors heeft een post ontdekt van Sino Weibo een Chinese microblog website. Op de website van Sino Weibo zie je een prijsvergelijking grafiek van de iPad 2 en iPad 3. Volgens de grafiek zou de iPad 3 zo’n 70 tot 80 dollar meer gaan kosten dan zijn voorganger.

MacRumors wijst erop dat het gerucht niet is gecontroleerd op juistheid.

De rubrieken zijn met het label links naar rechts: “Apple iPad Model”, “iPad 2 US Prijs”, “iPad 3 US Prijs”, “iPad 3 RMB gelijkwaardige prijs”. In de laatste kolom wordt berekend op basis van de wisselkoers.

De iPad 2 prijzen beginnen bij 499 dollar voor de 16GB + WiFi model, en de iPad 3 staat genoteerd met een instap model prijs van 579 dollar. Wat wel opvalt uit deze grafiek is dat er gesproken wordt over een 3G model, terwijl de iPad 3 een LTE 4G ondersteuning zou moeten hebben.

Als deze informatie klopt zal de iPad 3 aanzienlijk duurder worden dan zijn voorganger de iPad 2. Voor de duurste iPad 3 model met 64GB + 3G dient je maar liefst 899 dollar te betalen. Dan moeten wij als Nederlanders ook zo’m 899 euro ervoor moeten betalen. Aangezien de koers nooit wordt doorberekend en alleen de dollar teken wordt veranderd in een euro teken.

via Sino Weibo & MacRumors

  • Gazi

    Zodra de iPad 3 er is zal de iPad 2 verder in prijs zakken. Anders koopt niemand het meer. Het is wel de bedoeling van Apple dat de iPad 2 door moet verkopen