Volgens een artikel van AllThingsD gaat Apple de nieuwe iPad 3 introduceren tijdens een media evenement die gehouden wordt tussen 5 en 9 maart. Deze media evenement wordt gehouden in San Francisco in het Yerba Buena Center for the Arts.

Volgens een betrouwbaar anonieme bron van AllThingsD start de verkoop van de iPad 3 een week later na het introduceren ervan tussen die tussen 5 / 9 maart gepland staat. De nieuwe iPad 3 zal dus ongeveer in de week van 12 to 16 maart in de eerste instantie in de Verenigde Staten in de winkels liggen. Europa volgt waarschijnlijk 1 a 2 weken later.

Dat de nieuwe iPad 3 begin maart wordt gelanceerd is ook gister bevestigd door een stukje code wat is ontdekt in de laatste iOS 5.1 beta. In het stukje code staat dat op 9 maart de iOS 5.1 wordt vrijgegeven en dit zal samen uitgebracht worden met de iPad 3.

De iPad 3 gaat qua uiterlijk veel lijken op zijn voorganger iPad 2, maar aan de binnenkant zijn er wel veranderingen geweest. De nieuwe iPad 3 zal een dual-core processor hebben, omdat de focus bij de iPad 3 meer op het langere batterij levensduur is gericht zal de quad-core processor meer batterij vreten.

Verder beschikt de iPad 3 over een Retina display met een hoge resolutie van 2048×1536 pixels, dit is bijna het dubbele als zijn voorganger de iPad 2. Deze grote resolutie is meer dan voldoende voor HD video’s en dergelijke.

via AllThingsD

 • Gerard

  Na bijna 12 maanden verder is het dan eindelijk zover

  • Goku

   Komt die al zo snel? Ik had afgelopen week een iPad 2 aangeschaft voor 479 euro. Jammer 🙁

 • Jimmy

  Al die geruchten van een iPad 3 met Quad Core processor waren dus nep.