Van tijd tot tijd en met de release van nieuwe iOS updates komt Apple steeds met handige functies. Een van deze handige functies in iOS 5 en iOS 5.01 is de splitsing van de toetsenbord voor de iPad en iPad 2.

Als u wel eens de split toetsenbord heeft gebruikt met u iPad zult u wel gemerkt hebben dat er extreem veel ruimte is tussen de twee delen van uw toetsenbord. Nu blijkt dat er in feite wat extra toetsen is verstopt in deze lege ruimte. De toetsen zijn gebaseerd op de standaard QWERTY layout om in het praktijk goed te kunnen typen.

Deze dubbele toetsen vind u ook aan de andere zijde van uw toetsenbord, door deze extra toetsen hoeft u dus niet heen en weer te kijken. Voor de gene die ook gebruik van de split toetsenbord willen maken kunnen de onderstaande stappen volgen:

  • Tik en houd het toetsenbord knop rechtsonder in (Deze gebruikt u voornamelijk om uw toetsenbord te verbergen)
  • Je krijgt nu twee opties: Loskoppelen en Split
  • Tik op de Split optie, en je toetsenbord zal in Split Mode gaan.
  • Thijs

    wist geen eens dat je een split toetsenbord kon krijgen op de iPad, ik ga het even testen hoor.