Eerder was het al bekend geworden dat je vanaf een iPhone dat op slot zat foto’s kon inzien en nu blijkt dat je ook gegevens van een gelockte iPhone in kan zien. Via noodoproepscherm kan het telefoonboek worden uitgelezen en een Facetime-gesprek worden gestart.

Wanneer er men op het noodoproep-scherm de homeknop lang vasthoudt wordt de voice control van de iPhone geactiveerd. Met de voice control kun je namen inspreken en kijken of die in het adresboek voorkomt, wel moet je een eerder opgeslagen contactpersoon gaan inspreken om gegevens zichtbaar te krijgen.

Ook is het door het lek mogelijk om een Facetime gesprekken te gaan voeren, maar andere voice control functies kunnen niet gebruikt worden. Voorwaarde om het lek op de iPhone te gebruiken is wel dat Siri, de assistent-app die in de iPhone 4S werd geïntroduceerd, uitgeschakeld staat.

via Gadget Boys