Jailbreaken van de iPhone, iPad en iPod Touch kent tegenwoordig iedereen wel zo’n beetje. Sinds kort is het ook mogelijk om je BlackBerry PlayBook te jailbreaken met een nieuwe jailbreak tool Dingleberry.

iPhone hacker en iOS ontwikkelaar @cmwdotme heeft een jailbreak tool ontwikkeld voor de tablet van RIM. Hiermee krijg je als gebruiker meer rechten over je BlackBerry Playbook, waardoor je als gebruiker ook geen beperkingen meer hebt dat door de fabrikant was opgelegd.

Na het jailbreaken van je BlackBerry Playbook heb je de mogelijkheid om apps van de Android Market op je tablet te installeren. In de meest recente versie van de jailbreak tool Dingleberry 3.3.3 kun je de BlackBerry PlayBook tot en met de laatste beta versie van OS 2.0 gaan jailbreaken. Bij de final versie van OS 2.0 is het nog niet mogelijk om je Playbook te gaan jailbreaken.

cmwdotme werkt aan een nieuwe versie 4.0 van Dingleberry, met de nieuwe versie Dingleberry moet de final versie van OS 2.0 jailbreakbaar zijn.

Op de website van Dingleberry vindt je alle tools en handleidingen om je Playbook te gaan jailbreaken.

via GadgetBoys