In maart 2011 stonden nog consumenten massaal in de rij buiten de winkels om de nieuwe must have van het jaar de iPad 2 te bemachtigen. Nu zijn we een jaar verder en wachten we met spanning op de lancering van de volgende generatie iPad namelijk de iPad 3.

Nu we dichterbij de veronderstelde startdatum komen beginnen de geruchten over de specificaties van de iPad 3 massaal op internet te verbreiden. Soms zijn het gelekte foto’s en zelfs een verloren toestel die is gevonden door een gelukkige vinder. Deze keer komen de geruchten van een anonieme bron die beweert in het bezit te zijn van een iPad 3 test apparaat die bedoeld is als een prototype. Deze bron heeft de mogelijkheid om beelden van de specificaties van de volgende generatie iPad tablet uit te lekken.

De anonieme bron heeft naar verluidt gebruik gemaakt van een bekende hulpmiddel als iBoot om screenshots van de interne technische specificaties te maken. De model nummers van de iPad 3 zijn te zien als J1 en J2 (iPad3, 1 en iPad3, 2). Het lijkt erop dat er daadwerkelijk naar twee modellen wordt verwezen, een iPad 3 WiFi alleen model en een iPad 3 met LTE optie.

Waarschijnlijk is dit het meest interessante stukje informatie in een gelekte screenshot met het betrekking op het type processor wat Apple hoogstwaarschijnlijk gaat gebruiken in de nieuwe iPad 3. Deze informatie wijst op een nieuwe A6 processor met de model nummer S5L8945X en waarschijnlijk een Quad-Core mammoet processor zijn. De vorige A4 en A5 processors kregen de S5L8930X en S5L8940X model nummers.

De nieuwe A6 processor zal niet alleen maar op de iPad 3 komen, hoogstwaarschijnlijk zal de volgende generatie iPhone beter bekend staal als iPhone 5 ook beschikken over deze snelle processor.

We kunnen helaas niet met een absolute zekerheid zeggen dat deze uitgelekte screenshot echt zijn, maar de model nummers en de introductie van de A6 Quad-Core processor zijn door meerdere bronnen vermeld. Om zeker van de zaak te zijn moeten we echter wachten tot dat Apple de nieuwe iPad 3 gaat introduceren.

via BGR

  • Eric

    Als de Ipad nog een dualcore processor zou krijgen, dan houdt men de concurrentie niet meer buiten de deur, dus er zal zeker een quad core in zitten.
    het geheugen zal een stuk groeter moeten zijn voor dezelfde prijs en het retinascherm en flash moeten werken.

    Als dat allemaal niet komt of maar deels, dan ga ik hoogstwaarschijnlijk geen ipad3 kopen, maar zal ik, voor het eerst naar de concurrentie gaan kijken.