Apple heeft slecht na 7 maanden na het vrijgeven van OS X 10.7 Lion voor consumenten, officieel de OS X 10.8 Mountain Lion aangekondigd. Het bedrijf heeft een evaluatie versie van Mountain Lion voor ontwikkelaars uitgebracht.

Dit is een grote stap vooruit in de iOS-ificatie van ’s Werelds meest geavanceerde besturingssysteem voor desktop’s. Wanner u naar Apple.com/macosx gaat ziet u een zeer interessante zin, die als volgt luidt: Inspired by iPad. Re-imagined for Mac. Deze zin geeft in wezen een overzicht wat gebruikers kunnen verwachten van de nieuwe OS X.

Zo worden diverse populaire apps en functies van de iPad ook beschikbaar op de Mac. Apple brengt Messages, Notes, Reminders, Game Center, Twitter, Airplay, Notification Center, Share Sheets en iCloud standaard naar de Mac.

via Apple:

You’re about to use your Mac in all-new ways with OS X Mountain Lion. Because it’s designed with innovations from iPad and it works even better with iCloud. And that makes everything you do on the Mac smarter, easier, and even more fun.

Apple zal de nieuwe OS X 10.8 Mountain Lion ergens deze zomer vrijgeven tegen een verwachte prijs van 29,99 dollar via de Mac App Store. Als je over een ontwikkelaars account beschikt kun je de evaluatie versie downloaden via de onderstaande link.

Download OS X 10.8 Mountain Lion Developer Preview [Devs Only]