Het lijkt erop dat de juridische team van Apple hard aan het werk moet. Apple wil vanzelfsprekend zo min mogelijk geld betalen aan het Chinese Proview Technology bedrijf voor het gebruiken van de iPad naam in China.

Proview is de eigenaar van het Chinees merk “iPad” en is momenteel verwikkeld in een juridische strijd met Apple over het gebruiken van het iPad merknaam in China. Proview Technology eist van Apple zo’n 1,5 miljard dollar compensatie geld zodat Apple de iPad naam in China kan gebruiken.

Proview heeft de handsmerk van de iPad zo’n 12 jaar geleden geregistreerd, dit is een lange tijd voordat Apple de iPad had aangekondigd. Apple wil de handelsmerk iPad overal in de wereld registreren, maar Proview zet schijnbaar een stokje hiervoor.

“Proview made a formal complaint to the Xicheng administration in 2011 and they had planned to slap Apple with a 240 million yuan ($38 million) fine, but it was suspended after Apple’s objections,” said Xie Xianghui, a lawyer from the Shenzhen branch of Grandall Law Firm. Xie says that Proview has also filed lawsuits against Apple authorized retailers and plans to ask for 10 billion yuan ($1.5 billion USD) in compensation from Apple.

Voor zover wij weten gaat dit rechtszaak Apple veel geld kosten, we houden u hierbij iPhonemania op de hoogte zodra er een nieuwe ontwikkelingen zijn rondom deze gebeuren.

via Global Times

  • Appel

    Apple mag wel eens wat uitgeven, telkens maar bedrijven proberen te naaien dat hun spullen op die van Apple lijken etc etc etc. Allemaal gelul, laat elkaar met rust zou ik zeggen.