Als je een oudere iPhone,iPod Touch of iPad hebt en je zou ook graag zo’n Siri Assistent willen hebben, hoef je niet veel van Apple te verwachten. Apple lijkt geen plannen te hebben om de Siri Assistent naar de oudere apparaten toe te brengen.

Er zijn inmiddels wat Siri alternatieven opgedoken voor de oudere apparaten zoals Spiri en Evi. De nieuwste Siri alternatief is de Sara Virtual Assistant voor de oudere apparaten als de iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS en de iPhone 4. De nieuwe Sara Virtual Assistant ondersteunt niet alleen iPhone’s maar ook de iPod Touch 3G, iPod Touch 4G, iPad 1 en iPad 2.

De Sara Virtual Assistant is niet zo goed als het originele Siri. Maar als je niet beschikt over een iPhone 4S is dit één van de betere alternatieven. De Sara Virtual Assistant heeft wel enige voordelen dan Siri. Met Sara kan je onder andere vertalingen uitvoeren en YouTube video’s zoeken, dit is wat Siri weer niet kan.

Om Sara Virtual Assistant te gebruiken dien je je toestel te jailbreaken. Volg de onderstaande handleidingen om je toestel te jailbreaken.

Om Sara te downloaden moet je de repo http://isoftjsc.com toevoegen aan je bronnen. Het kan zijn dat het even duurt voordat Sara daadwerkelijk te vinden is, de servers lijken nogal overbelast te zijn.

 • Melvin

  Ik heb een iPhone 4S, en heb even uit nieuwsgierigheid ook Sara geïnstalleerd.

  Vind Siri vele malen beter eerlijk gezegd.

 • Roy

  Ik zei “tell me a joke” en ik kreeg allemaal plaatjes te zien van 9gag, LOL

 • Bert

  Op mijn iPhone 4 krijg ik wel vaak een fout melding. Telkens staat er ooopsss :S

 • Victor

  Heb geen Siri maar Sara vind ik ook niet slecht hoor. Beter dan niks 😀

 • Mark

  Mijn iPod blijft maar hangen op het Apple logo