Marktanalysebureau Piper Jaffray beweert dat de iPhone 5 pas in oktober 2012 wordt gelanceerd. Deze bewering is gebaseerd op basis van gesprekken met een chip producent van Apple. De bewering van Piper Jaffray spreken de geruchten over een eerdere release van de iPhone 5 in juni tegen.

De chip producent van Apple genaamd Qualcomm zou op dit moment problemen hebben met het productie van een chip voor de iPhone 5. Het zou gaan om een chip die de werking van het snellere 4G netwerk mogelijk moet maken. Zo’n soort gelijke chip wordt al in de nieuwe iPad 3 gebruikt.

In het verleden heeft Apple over het algemeen nooit ruim van te voren een officieel release datum aangegeven. Wel houdt Apple een WWDC op 11 juni. Tijdens deze evenement wordt de iOS 6 verwacht, misschien ook de iPhone 5.

Zodra er meer nieuws is over de release datum van de iPhone 5 hoort u het natuurlijk hier op iPhonemania.

 • Nino

  Is gewoon een losse gerucht van die analysebureau. iPhone 5 komt op 11 juni en wordt tijdens de WWDC aangekondigd

  • Kees

   Ik hoop ook dat de iPhone 5 tijdens de WWDC wordt aangekondigd 😉

   • Ferry

    Ik hoop het ook Kees. Ben mijn iPhone 3GS zat 😛