Sinds de lancering van de originele iPad in 2010 lopen er geruchten in de rondte dat Apple een kleinere en goedkopere versie van de populaire tablet zal lanceren. De zogenaamde iPad mini.

Volgens iMore zou er een kleine iPad op komst zijn van ongeveer 7-inch en die tussen de 200 dollar en 250 dollar moet gaan kost. De kleine iPad zou wel wat minder opslagruimte hebben, namelijk 8GB. Maar zou wel net als de nieuwe iPad 3 beschikken over een Retina display. De iPad mini zou samen met de nieuwe iPhone 5 in oktober worden gelanceerd.

Wat we al in het begin van ons artikel zeiden, sinds de lancering van de iPad in 2010 lopen er geruchten in de rondte van een kleine iPad. Het is nu de vraag in hoeverre deze voorspellingen kloppen. Persoonlijk denk ik dat Apple geen scherpe prijzen nodig heeft. De iPad staat met stipt bovenaan en er is geen andere tablet van wie dan ook die maar een klein beetje in de buurt komt.

In het verleden bevestigde John Gruber van Daring Fireball al dat Apple een prototype iPad van 7,85-inch in zijn laboratorium heeft liggen. Maar dit hoeft niet te betekenen dat deze er ook daadwerkelijk komt. In het verleden en nog steeds is Apple wel vaker bezig om verschillende type’s iPad’s en iPhone’s en dergelijke aan het uit testen is.

via iMore