Vraag jij ook wel eens af of het aantal verkochte apparaten die Apple en andere merken telkens bekend maakt wel kloppen? Dan ben je niet de enige. Gartner heeft een onderzoek verricht naar hoeveel mobiele telefoons er wereldwijd zijn verkocht in het eerste kwartaal van 2012.

Uit de onderzoek van Gartner bleek dat de Apple zo’n 33,11 miljoen iPhone’s heeft verkocht in het eerste kwartaal. Dit betekent dat 8 procent van alle nieuwe telefoons in het afgelopen kwartaal een iPhone is. Dit betekent dat Apple het afgelopen kwartaal het best goed heeft gedaan.

Gartner heeft niet alleen informatie over smartphones verzameld, denk daar bij aan prepaid telefoons en goedkope type telefoons die Apple niet maakt.  Dit indrukwekkende aantal van Apple is goed voor een derde plaats. Met ruim 86 miljoen verkochte mobiele telefoons in het eerste kwartaal staat Samsung op nummer 1, op de tweede plaats komt Nokia met ruim 83 miljoen verkochte mobiele telefoons.

via Gartner