Zoals verwacht heeft de Chronic Dev Team de populaire Absinthe Jailbreak tool bijgewerkt naar versie 2.0.4. De vernieuwde Absinthe brengt geen nieuwe functies met zich maar is enkel vrijgegeven om de iPad 2,4 te voorzien van een Untethered Jailbreak op iOS 5.1.1.

De iPad 2,4 is een bijgewerkte versie van de originele iPad 2 met een nieuwe chipset waardoor de levensduur van de batterij langer mee gaat. Vanwege de zeldzaamheid van deze versie van de iPad 2 kon deze versie niet eerder getest worden met de Untethered Jailbreak exploit op iOS 5.1.1. Het lijkt erop dat de hackers van de Chronic Dev Team ergens toch een iPad 2,4 model hebben gevonden om het te testen. Met de release van Absinthe 2.0.4 lijkt de test met succes is afgerond.

Naast de release van Absinthe 2.0.4 is de Rocky Racoon 5.1.1 Untether ook bijgewerkt naar versie 1.0-3 om ook de iPad 2,4 model te ondersteunen.

Zoals altijd kunt de nieuwe Absinthe 2.0.4 Jailbreak tool downloaden via onze Download Jailbreak Tools pagina.

Als u hulp nodig heeft met het Jailbreaken van uw iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 1, iPad 2, nieuwe iPad 3, iPod Touch 3G, iPod Touch 4G of Apple TV 2G kunt u deze handleiding volgen: Untethered Jailbreak iOS 5.1.1 iPhone, iPad en iPod Touch met Absinthe 2.0.4 [Guide]