De populaire Angry Birds reeks heeft een ongekende succes. Rovio makers van de Angry Birds reeks hebben bekend gemaakt dat ze de mijlpaal van 1 miljard downloads hebben behaald. Dit mijlpaal is niet alleen door de iPhone behaald.

Zo is de Angry Birds spellen serie op meerdere platformen beschikbaar. Zo kan je de Angry Birds op Android, Google Chrome en op de Mac spelen. Rovio heeft voor de mijlpaal alle cijfers van Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio en Angry Birds Space bij elkaar opgeteld.

In de onderstaande video viert Rovio de behaalde mijlpaal. Aan het einde van de video zien we een kort geanimeerde personage. Dit hint naar iets nieuws, wellicht heeft de geanimeerde personage te maken met de nieuwe Angry Birds Animatieserie.

Rovio heeft in 2011 een omzet van ruim 75 miljoen dollar gemaakt, hiervan zou 48 miljoen winst zijn voor het bedrijf. Ook maakt Rovio zich klaar om binnenkort naar de beurs te stappen.

via Rovio

  • Zakaria

    Vind het geen eens zo’n bijzonder spel om 1 miljard keer gedownload te worden