Sinds de lancering van de eerste iPhone in 2007 zit de Google Maps in de iOS besturingssysteem van Apple. Nu vijf jaar en vijf generatie iPhone’s later lijkt de Google Maps verleden tijd te zijn in de komende iOS 6 versie. Een bron van 9to5Mac beweert dat Apple de Google Maps gaat vervangen door een eigen 3D-kaart.

In de afgelopen jaren heeft Apple bedrijven als C3, Placebase en Poly9 overgenomen. Alle drie de bedrijven zijn of betere gezegd waren gespecialiseerd in kaart en locatiediensten. De nieuwe Google Maps vervanger zal door het leven gaan als Maps, en zal op de servers van Apple draaien.

Het verschil tussen de Google Maps en de Maps van Apple zal qua uiterlijk niet gek veel van elkaar verschillen. Het verschil zal meer in het snelheid, betrouwbaarheid en “cleaner” zitten, aldus de bron.

De belangrijkste verbetering ten opzichte van de Google Maps zal de nieuwe 3D functie zijn in de Maps van Apple. Door op een 3D knop te tikken krijg je gebouwen in 3D te zien, dit zal waarschijnlijk op basis van de technologie van C3 gebeuren. In de onderstaande video zien we alvast een voorproefje hoe de Hoover Dam bij Las Vegas eruit zou zien met deze technologie:

via 9to5Mac

  • Karel

    vond het al vreemd dat ze een app van de concurrent hadden.