The Next Web meldt dat Millward Brown Apple heeft uitgeroepen tot het meest waardevolle merk ter wereld. Met een waarde van $182 miljard laat Apple de concurrenten ver achter zich. IBM staat op nummer twee met $115 miljard en Google sluit de top 3 af met een waarde van $107 miljard.

Millward Brown houdt jaarlijks een zogenaamde BrandZ onderzoek. Uit de statistieken van het onderzoeksbureau blijkt dat er in 2012 ongeveer de helft de Top 100 bedrijven in waarde zijn gezakt. Apple hoort hier natuurlijk niet bij, onze vrienden uit Cupertino zijn zo’n 19 procent gestegen.

De berekeningen in het BrandZ onderzoek zijn gebaseerd op de financiële situatie en de loyaliteit van de gebruikers. Apple staat immers bekend om haar trouwe gebruikers, en dat is ook het reden waarom Apple zo hoog in het rijtje staat.

In de onderstaande infographic van BrandZ kunt u zien welke bedrijven er nog meer in de top 100 staan.

via The Next Web