Apple’s recyclingprogramma voor MacBook’s en iMac’s is al een langer tijdje beschikbaar in Nederland. Nu is het sinds kort ook mogelijk om je gebruikte iPhone of iPad te laten recyclen in Nederland. Het bedrag dat je ervoor terug krijgt is afhankelijk van de staat van je toestel.

Hoeveel je terug krijgt voor je oude iPhone of iPad hangt af van het model wat je beschikt en de staat ervan. Zo krijg je voor een onbeschadigde iPhone 4S met 64 GB capaciteit 437 euro voor terug, als dezelfde iPhone waterschade heeft opgelopen krijg je er 337 euro voor terug. Voor een onbeschadigde iPhone 4 met 16GB capaciteit krijg je 211 euro voor terug.

Voor een onbeschadigde iPad 2 WiFi only model met 16GB capaciteit ontvang je 190 euro voor terug. Als dezelfde iPad 2 waterschade heeft opgelopen krijg je er maar 95 euro voor terug.

Wil je weten hoeveel je precies krijgt voor jou iPhone of iPad? Op de website van Apple kan je een formulier invullen die vertelt dan hoeveel je terug krijgt. Let wel op dat dit bedrag achteraf kan verschillen, uit eindelijk dienen ze je iPhone of iPad nog te zien.

via Apple

  • Olaf

    Dan kan je het beter via marktplaats ofzo verkopen. Krijg je tenminste meer dan bij Apple.

    • Bert

      Volgens mij krijg je ook geen directe cash mee, wordt opgestuurd en aan de hand daarvan krijg je de geld als ik me niet vergis. Kan je beter via via of marktplaats e.d. verkopen