Volgens Apple zou Samsung bewust bewijsmateriaal hebben vernietigd die eigenlijk overhandigd moest worden in de onderzoek naar patentinbreuk. Apple stelt dat dit niet het eerste keer is dat Samsung bewust e-mails verwijderd zodat het niet als bewijsmateriaal kan worden gebruikt.

Apple vertelt in de ingediende documenten dat Samsungs acties geresulteerd hebben in “onherstelbaar verlies van onbekende hoeveelheden van relevante e-mails”. Samsung heeft tot heden nog niet gereageerd op de beschuldigingen van Apple.

Eerder in dezelfde zaak heeft een rechter Samsung sancties opgelegd wegens het niet op tijd indienen van bewijsstukken.

De CEO’s van zowel Apple als Samsung komen later deze maand bij elkaar om over de Amerikaanse patentzaken te praten. Niet alleen in de VS lopen rechtszaken tegen elkaar, maar zo lopen er op dit moment meer dan 50 rechtszaken in tien landen.

via Nu