Laatste tijd verschijnen er steeds meer geruchten over de volgende generatie iPhone met een groter scherm formaat. Vandaag heeft 9to5mac een geloofwaardige rapport gepubliceerd op de site.

In de gepubliceerde rapport bevestigd 9tot5mac een aantal bestaande theorieën over de aankomende iPhone 5. Zo maken ze de scherm resolutie en de scherm formaat bekend en de veel besproken gerucht, een kleiner laad poort bekend.

Volgens het rapport is Apple op dit moment bezig met het testen van twee nieuwe iPhone prototypes, die bekend staan als iPhone 5,1 en iPhone 5,2. Ze dragen ook de codenamen N41AP en N42AP. Dit spreekt de eerdere gerucht van iMore die beweerde dat Apple nog moest beslissen over een definitief design van de volgende generatie iPhone.

“Right now we know of a few next-generation iPhone candidates in testing. These prototype phones are floating around Apple HQ in thick, locked shells in order to disguise the exterior design to “undisclosed” employees. We know of two next-generation iPhones in testing with a larger display: the iPhone 5,1 and iPhone 5,2.”

De site is nog niet helemaal zeker welk model er straks daadwerkelijk uitgebracht zal worden, maar ze weten wel dat beide iPhone prototypes beschikken over een 3,95 inch scherm formaat met een resolutie van 1136×640. Dit bewering komt wel overeen met eerdere geruchten over een beetje groter scherm, maar de breedte zal het zelfde blijven als de iPhone 4 en iPhone 4S.

Het rapport vermeldt verder dat beide iPhone prototypes over een geheel nieuwe dock connector beschikken, deze zal kleiner zijn dan de huidige laad poorten van de iPhone’s.

“Apple will be bringing these dock connectors to all of their iOS devices over time, and it is note exactly a “pill-shape” as rumored. It’s basically a much narrower version of the current squared off (on the corners) dock connector. It is between the size of a Micro-USB and Mini-USB connector.”

Alhoewel hoe betrouwbaar 9to5mac kan zijn, biedt deze rapport geen garantie dat deze iPhone prototypes het daglicht kunnen zien. Apple heeft in het verleden vaker iPhone prototypes gemaakt om te testen.