Op Amazon en eBay is er zo’n grote vraag naar de tweede generatie Apple TV dat hij zelfs duurder wordt verkocht dan de nieuwste Apple TV. De reden hiervoor is dat het oudere model zonder al te veel moeite gejailbreakt kan worden.

Met de komst van de nieuwe Apple TV 3G is zijn voorganger uit de schappen gehaald door Apple. Een Jailbreak voor de Apple TV 3G is nog niet beschikbaar, en zal nog wel een tijdje op zich laten wachten.

Op Amazon is een tweedehands Apple TV 2G te koop voor 119 dollar, voor een nieuwe Apple TV 2G betaal je gauw 178 dollar. Dit is wel wat aan de hoge kant, terwijl je de nieuwe Apple TV 3G in de winkels kan kopen voor 99 dollar. Ook op Ebay is het het zelfde verhaal, hier wordt ook de oude Apple TV 2G duurder verkocht dan zijn opvolger.

Kopers zijn bereid om meer te betalen voor een apparaat die je kan Jailbreaken. Met een gejailbreakte Apple TV kan je XBMC installeren. Dit is een soort mediaspelers die het mogelijk maakt om veel meer soorten video formaten af te spelen dan Apple toelaat.