Afgelopen maandag had Apple voor alle iPad’s, iPhone’s en iPod Touch’s een nieuwe iOS update vrijgegeven. De nieuwe iOS 5.1.1. was uitgebracht om enkele bestaande bugs in iOS 5.1 op te lossen. Vannacht was de Apple TV 2G en de nieuwe Apple TV 3G aan de beurt voor een nieuwe iOS update.

De nieuwe Apple TV software heeft versie nummer 5.0.1 gekregen met als build nummer 9B206f. Deze nieuwe iOS update is voor zowel de tweede generatie Apple TV als voor de derde generatie Apple Tv beschikbaar voor download. Je kan de nieuwe iOS update via de Software Update optie in het menu van uw apparaat downloaden en installeren.

Je kan de nieuwe iOS firmware natuurlijk ook gewoon via onze Download iOS Firmware pagina downloaden, dit zijn rechtstreeks links naar de servers van Apple.

Volgens de bovenstaande support document van Apple zorgt deze nieuwe software update voor HD previews voor fims en tv shows van de iTunes Store. De nieuwe iOS 5.0.1 lost ook het probleem op met betrekking op een aantal iOS apps geen verbinding via AirPlay konden maken.