Apple staat bekend om zijn geheimzinnigheid over zijn nieuwe producten. Apple maakt altijd iets pas bekend vlak voordat deze product op de markt verschijnt. Door deze geheimzinnige houding van Apple ontstaan er op het internet honderden geruchten en gelekte onderdelen.

Tijdens zijn interview op de AllThingsD (D10) conferentie in Californië liet Tim Cook weten dat hij graag een einde wil maken aan de geruchtenmolen. Apple wil zich volledig inzetten op de geheimhouding van producten, maar aan de andere kant willen ze Apple het meest transparante bedrijf ter wereld maken.

Het is wel interessant dat Tim Cook meer wil inzetten op de geheimhouding, terwijl de geruchten over Apple producten juist gratis reclame zijn voor het bedrijf.

Onlangs heeft WSJ en andere blog’s bekend gemaakt dat de iPhone 5 een 4-inch scherm zou hebben.