Op basis van een artikel in de Japanse Nikkei Business Daily schrijft Reuters dat Foxconn’s moederbedrijf Hon Hai en Sharp samen gaan werken aan een nieuwe fabriek in Chengdu. Eerder in maart werd al bekendgemaakt dat Foxconn en Sharp samen wilde werken op het gebied van LCD technologie.

In de nieuwe fabriek zullen voornamelijk displays worden geproduceerd voor de iPhone en andere touchscreen apparaten. Hon Hai wil de kennis van Sharp inzetten op het gebied van technologie. Sharp zou naar verluid een paar miljard yen krijgen van Hon Hai.

Sharp staat bekend om zijn 3D-scherm waarbij 3D-beelden worden weergegeven zonder het tussenkomst van een 3D-bril. Deze technologie is eerder toegepast op het scherm van de Nintendo 3DS. De samenwerking tussen Sharp en Hon Hai zou veel kunnen betekenen voor de iPhone. Sharp zou haar kennis en nieuwe technologie kunnen bieden die we straks in de nieuwe iPhone’s, iPad’s en iPod Touch’s kunnen zien.

via iPhoneclub