HTC begon al in maart met het uitrollen van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de Sensation smartphone lijn. Nu heeft HTC ook bekend gemaakt welke oudere smartphones uit 2010 en 2011 een update krijgen naar de nieuwe mobiele besturingssysteem Android 4.0 van Google.

Op een speciaal gereserveerde pagina op de site van HTC zien we dat de meeste modellen deze zomer een update krijgen. Eerder was wel bekend welke smartphones een update konden verwachten naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar vermeldde niet wanneer dit zou gebeuren. Het lijkt erop dat HTC toestellen met een werkgeheugen kleiner dan 512MB geen update krijgen.

Google heeft Android 4.0 al in november vorig jaar uitgebracht, maar updates naar Android 4.0 duren langer doordat de software eerst ontwikkeld en goedgekeurd moet worden door fabrikanten zelf. Hierdoor duren updates van smartphones naar de nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich meestal tussen 4 en 12 maanden. Op dit moment draait Android 4.0 Ice Cream Sandwich op 1 procent van alle Android toestellen, wat neerkomt op twintig toestellen.

via HTC