Chief Information Officer (CIO) Jeanette Horan vertelt aan MIT’s Technology Review dat medewerkers van IBM de populaire spraak assistent Siri van Apple niet meer mogen gebruiken op hun iPhone. Het technologie bedrijf maakt zich zorgen dat er gevoelige informatie van IBM doorgestuurd kan worden en opgeslagen wordt op de servers van Apple.

Apple heeft namelijk in zijn voorwaarden staan dat bij gebruik van Siri de informatie die ingevoerd, ingesproken en gebruikersgegevens worden verzameld en verzonden worden om de populaire Siri assistent te verbeteren. Hoe lang Apple de verstuurde data opgeslagen houdt is niet bekend.

Jeanette Horan vindt het hierdoor erg onduidelijk wat Apple precies met de verzamelde data doet, uit voorzorgsmaatregel wordt de Siri assistent geblokkeerd binnen het bedrijf. Niet alleen Siri staat op het zwarte lijst van IBM, maar zo mag de opslag dienst Dropbox binnen IBM niet gebruikt worden.