Het duurt niet zo lang meer voor de onthulling van de nieuwe iOS 6. Afgelopen week werd bekend dat iCloud enkele nieuwe functies zou krijgen. Dit is onder andere integratie van Herinneringen en Notities diensten in iCloud. Ook zal Apple in iOS 6 de Google Maps vervangen door een eigen 3D kaart die Maps zal heten.

De Amerikaanse Wall Street Journal meldt dat Apple nog meer functies voor iCloud in petto heeft: zo zou er een mogelijkheid komen die foto’s en video’s kan delen en synchroniseren in iCloud. Apple zal deze nieuwe functies tijdens de aankomende WWDC op 11 juni gaan onthullen.

Volgens WSJ zou Apple gebruikers de mogelijkheid bieden om foto’s te delen en daar vervolgens ook op kunnen reageren, een soort sociaal netwerk voor foto’s dus. Het lijkt erop dat Apple plannen heeft om de concurrentie met de populaire fotodienst Instagram wil aangaan.

We zullen nog een kleine maand af moeten wachten of al deze beweringen kloppen. De WWDC wordt op 11 juni gehouden in San Francisco

via TheNextWeb