Zoals we in onze vorige artikel al hadden uitgelegd is de nieuwe Redsn0w 0.9.11b1 eindelijk vrijgegeven. De komst van de nieuwe Redsn0w zorgt ervoor dat iPhone 4S, iPad 2 en de nieuwe iPad 3 gebruikers eindelijk kunnen downgraden naar eerdere iOS versie’s.

U leest het goed! Als u over een iPhone 4S, iPad 2 of over de nieuwe iPad 3 beschikt kunt u eindelijk downgraden. Het downgraden naar een eerdere iOS versie zorgt ervoor dat u gebruik kunt maken van een Untethered Jailbreak. Van alle iOS 5.x.x versie’s bevat alleen de iOS 5.0.1 een Untethered Jailbreak. Om te downgraden naar bijvoorbeeld iOS 5.0.1 dient u wel over de SHSHS Blobs van dat iOS te beschikken. Als u op iOS 5.0.1 al een Jailbreak had zal Cydia wel automatisch uw SHSH Blobs hebben opgeslagen. Als u het met TinyUmbrella had opgeslagen is dat ook voldoende.

Ik neem aan dat u de nodige SHSH Blobs heeft van iOS 5.0.1, dus laten we maar beginnen met de handleiding van de downgrade naar iOS 5.0.1

Stap 1: Download de nieuwe Redsn0w 0.9.11b2 via onze Download Jailbreak Tools pagina.

Stap 2: Download de nieuwe iOS 5.1.1 en iOS 5.0.1 voor uw iOS apparaat via onze Download iOS Firmware pagina.

Stap 3: Plaats uw iPhone 4S, iPad 2 of de nieuwe iPad 3 in DFU mode.

Stap 4: Start Redsn0w op en wacht tot Redsn0w uw apparaat in DFU mode detecteert. Ga vervolgens naar Extra > Even More > Restore en klik op IPSW. Redsn0w zal nu naar uw iOS 5.0.1 vragen. Verwijs Redsn0w naar uw iOS 5.0.1, zodra dit gedaan is zal Redsn0w nu naar de nieuwe iOS 5.1.1 versie vragen. Verwijs Redsn0w nu naar uw iOS 5.1.1 versie.

Stap 5: Zodra Redsn0w beide firmwares heeft gevalideerd is het tijd om uw SHSH blobs te vinden. Als uw apparaat gejailbreakt was op iOS 5.0.1, zal Cydia uw SHSH blobs hebben. Kies de optie Remote als dit het geval is. Maar als u de SHSH blob met TinyUmbrella heeft opgeslagen op uw computer dient u de optie Local kiezen. Doorzoek nu uw computer voor uw SHSH blobs.

Stap 6: Zodra uw SHSH blobs zijn geverifieerd hoeft u zelf verder niks te doen. Redsn0w zal eerst een gehackte versie van de nieuwe iOS 5.1.1 installeren en vervolgens zal het downgraden naar iOS 5.0.1.

Stap 7: Zodra je apparaat succesvol is gedowngrade naar iOS 5.0.1 zal je een succes bericht krijgen.

Nu je klaar bent met het downgraden naar iOS 5.0.1 wil je natuurlijk gelijk een Untethered Jailbreak installeren. De iPhone 4S en iPad 2 kunt u met Absinthe Untethered Jailbreaken. Klik hier om de jailbreak handleiding voor de iOS 5.0.1 met Absinthe te volgen.

 • Luc

  Hoi ik heb een vraag. Ik heb nu een 4S op iOS 5.1, niet gejailbreakt of iets. Als ik nu downgrade naar 5.0.1 en het bevalt niet, kan ik dan weer terug naar 5.1? Of moet ik dan perce naar de onlangs vrijgekomen iOS versie 5.1.1? Want ik las gisteren dat het ook niet heel lang meer gaat duren voordat er er een untethered jailbreak voor 5.1 komt..

  • iPhonemania

   Het duurt idd niet meer zo lang voor een Untethered Jailbreak op iOS 5.1. Gebruik TinyUmbrella om je SHSH blobs van iOS 5.1 op te slaan op je computer. Downgrade dan naar iOS 5.0.1. Later kan je dan updaten naar iOS 5.1 met de opgeslagen SHSH blobs

   • Luc

    Ik ben er nu mee bezig, maar ik kan alleen verder als ik de SHSH blobs van 5.0.1 heb.. Maar ik heb mijn telefoon gekregen met 5.1 dus die SHSH blobs heb ik nooit gehad..

 • René

  Ik liep eerst tegen aan dat redsnow de bestanden niet kende.

  Ik heb eerst de bestanden moeten omzetten zodat redsnow het pakte:

  – iPhone4,1_5.0.1_9A406_Restore.ipsw.download -> iPhone4,1_5.0.1_9A406_Restore.ipsw
  – iPhone4,1_5.0.1_9A406_Restore.ipsw -> Iphone 4 5_0_1.ipsw

  Dit heb ik ook met 5.1.1 gedaan.

  Maar op het moment dat ik de blob moet toewijzen lukt dit niet. Iemand idee?? of suggesties?

  • Luc

   Zoals ik net gelezen heb moet je beschikken over SHSH blobs van 5.0.1. Wanneer je deze al had heb je geluk en kan je downgraden, want Apple geeft geen 5.0.1 SHSH blobs meer uit.