Volgens de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal zal de opvolger van de iPhone 4S een scherm van ten minste 4-inch krijgen. Over het algemeen worden geruchten van WSJ als feiten aangenomen. Het reden hiervoor is dat men denkt dat Apple zelf informatie door lekt aan WSJ.

Een exacte display formaat of schermresolutie wordt door de zakenkrant niet genoemd, maar het zou gaan om schermen van drie verschillende fabrikanten. De productie van de betreffende schermen zou volgende maand al beginnen, waarna de nieuwe iPhone 5 dit najaar kan uitkomen.

Sinds de introductie van de eerste iPhone in 2007 heeft de iPhone een 3,5-inch scherm, en gaan bij elke nieuwe iPhone versie geruchten rond dat er een groter scherm zal komen. Concurrenten van Apple voorzien hun smartphones steeds van een groter scherm. Huidige high-end smartphones beschikken voornamelijk over een 4,3-inch en 4,8-inch scherm.

[Update] The Next Web heeft een mockup gemaakt van de ‘iPhone 4-inch’: