Een nieuwe iOS betekent ook een nieuwe Jailbreak natuurlijk. Gisteren heeft Apple de Apple TV 2G en de nieuwe Apple TV 3G ge-update naar iOS 5.0.1. De hackers van Firecore hebben gelijk ook hun Jailbrak Tool Seas0nPass bijgewerkt naar versie 0.8.4 om de nieuwe iOS 5.0.1 te ondersteunen.

De vernieuwde Seas0nPass 0.8.4 maakt het mogelijk om op de Apple TV 2G een Tethered Jailbreak uit te voeren. Zo zien we dat de Jailbreak community niet stil staat. Gisteren was de nieuwe Redsn0w 0.9.11b1 vrijgegeven, die het mogelijk maakt om de A5 apparaten een downgrade biedt naar eerdere iOS versie’s.

Voor degenen die een Apple TV 2G hebben pp de nieuwste iOS 5.0.1 versie hebben we een Jailbreak handleiding gemaakt. LET OP: Deze Jailbreak handleiding is alleen voor de tweede generatie Apple TV en dus niet voor de nieuwe Apple TV 3G.

Laten we beginnen met het Jailbreaken van uw Apple TV 2G op de nieuwe iOS 5.0.1.

Stap 1: Download de nieuwe Seas0nPass 0.8.4 via onze Download Jailbreak Tools pagina. Installeer Seas0nPass 0.8.4.

Stap 2: Start SeasonPass op en klik op Create IPSW.

Stap 3: Deze stap is geautomatiseerd, Seas0nPass zal alle nodige bestanden downloaden die nodig zijn om een custom firmware te creëren voor uw Apple TV 2G.

Stap 4: Sluit nu uw Apple TV 2G aan op uw computer met de meegeleverde micro-USB-kabel, maar houd het netsnoer nog losgekoppeld! Zodra het verbonden is, dien je de Apple TV 2G in DFU mode te zetten.

Houd de ‘MENU’ en ‘PLAY / PAUSE “knoppen voor 7 seconden tegelijkertijd op uw Apple TV afstandsbediening.

Stap 5: Als u de vorige stap correct heeft uitgevoerd zal iTunes automatisch opstarten, Seas0nPass zal zijn ding doen, u dient wel iTunes naar de aangemaakte custom firmware te verwijzen. (Mac dient u ALT knop en Windows Shift knop ingedrukt houden) daarna in iTunes op herstellen drukken.

Stap 6: Zodra het proces voltooid is zal iTunes u een bevestigen geven dat het herstel proces succesvol is uitgevoerd. Het is je nu gelukt om je Apple TV 2G op iOS 5.0.1 te Jailbreaken.

Tethered Booten/Opstarten:

Zoals we in het begin hebben vermeld is dit een Tethered Jailbreak, dit houd in dat u uw Apple TV 2G via een computer dient op te starten via de Tethered Boot optie van SeasonPass.

Stap 1: Start Seas0nPass en klik op Boot Tethered

Stap 2: Sluit nu uw Apple TV 2G aan op uw computer met de meegeleverde micro-USB-kabel, maar houd het netsnoer nog losgekoppeld! Zodra het verbonden is, dien je de Apple TV 2G in DFU mode te zetten.

Houd de ‘MENU’ en ‘PLAY / PAUSE “knoppen voor 7 seconden tegelijkertijd op uw Apple TV afstandsbediening.

Stap 3: Rest van het proces is geautomatiseerd: Seas0nPass zal zijn ding doen en je zult in een gejailbreakt staat opnieuw starten in een korte periode. Zodra dit proces is voltooid kan je de micro-USB-kabel loskoppelen en vervangen door je HDMI-kabel

  • Alex

    Is er nog geen jailbreak voor de nieuwe Apple TV?