De geruchtenmolen rondom de nieuwe MacBook Pro’s draaien laatste tijden volle toeren. Zo zou de nieuwe MacBook’s een Ivy Bridge processor van Intel krijgen, zullen even dun zijn als de MacBook Air en een totaal nieuwe uiterlijk.

Volgens “betrouwbare bronnen bij leveranciers” zal de nieuwe MacBook Pro 15-inch model veel dunner zijn dan de huidige MacBook Pro versie. Bovendien zal de nieuwe MacBook Pro uigerust zijn met een Retina display net zoals de nieuwe iPad 3. Ook zullen er USB 3.0 poorten in verwerkt worden.

De bron van 9to5mac zegt dat eerder geruchten over het uiterlijk van de MacBook Pro dat het op de MacBook Air zou lijken niet waar. Wel krijgt de nieuwe MacBook Pro een totaal nieuwe eigen design, aldus de bron.

Volgens een andere bron, deze keer van Bloomberg bevestigt ook dat de nieuwe MacBook Pro’s uitgerust zal worden met een HD scherm en dat ze over de nieuwe Ivy Bridge chips van Intel zullen beschikken. Daarnaast zal de MacBook Pro een snellere opstarttijd hebben een zo zal de batterijduur ook langer zijn. Ook deze bron bevestigd een nieuwe design waarbij de MacBook Pro dunner zullen worden.

Een ander bron, deze keer van ABC News bevestigd de bovengenoemde geruchten.

De nieuwe MacBook Pro zou tijdens de WWDC op 11 juni onthuld worden. Ook wordt er meer bekend wanneer de nieuwe besturingssysteem OS X Mountain Lion zal uitkomen.