Amerikaanse media schrijven dat Microsoft patenten van Motorola heeft geschonden. Hierdoor heeft een rechter van de International Trade Commission aanbevolen om de Xbox 360 in de VS te verbieden.

Het gaat om een patent die betrekking heeft tot video codec H.264. Microsoft laat in een reactie weten dat Motorola de licentie voor deze patent niet eerlijk aanbiedt. De aanbeveling van de rechter moet eerst nog goedgekeurd worden door de zeskoppige commissie van de organisatie voordat de populaire Xbox 360 geband wordt in de VS. De commissie heeft nog tot 23 augustus de tijd om over deze patent zaak te oordelen.

Mocht het zover komen dat de International Trade Commission besluit om de Xbox 360 te verbieden in VS, moet president Barack Obama dat oordeel van de ITC bekijken voordat een verbod van kracht gaat.